Nieuw college bij Onkruid!

Gepubliceerd op 5 juni 2018 om 13:59

Onkruid college heeft er een mooie cursus bij gekregen welke voor iedereen toegankelijk is. Storytelling is een mooie methode om iets duidelijk te maken, je verhaal kwijt te kunnen, mensen iets laten meebeleven. Storytelling kan je gebruiken om verhalen te schrijven en ook om verhalen te vertellen.

Een verhaal vertellen is spanning opbouwen, de toehoorder of lezer meenemen in het verhaal en zo je punt maken. Ieder verhaal dient spanning te hebben en de spanning zit meestal in een conflict. Conflicten herkennen mensen waardoor je de verdeling krijgt in de goede en de slechte.

Tegenstellingen maken een verhaal spannend. De hoofdrollen zijn karakters en je dient het karakter goed neer te zetten. Geef de achtergronden van ie­mands gedrag weer en maak duidelijk waarom die persoon zo slecht, vergeetachtig, aanvallend of het grijze muisje is. Dan leeft de lezer mee en begrijpt het verhaal.

In deze cursus Storytelling leer je hoe je de lezer of luisteraar kunt meenemen in een verhaal, waarmee die lezer kan doen wat hem of haar goed­dunkt. Je kunt met de cursus zowel een verhaal vertel­len op schrift als het verhaal mondeling overbrengen.

Willem Jan van de Wetering won op zijn 7e jaar al een prijs als verhalenverteller. Hij schrijft professioneel van­af zijn 16e jaar, is de auteur van ruim 50 boeken en geeft wekelijks cursussen en lezingen. In deze cursus deelt hij ook een aantal persoonlijke verhalen met je. Wil je weten wat de cursus verder in houdt, wat het kost en wat je zoal krijgt? Lees dan hier even verder en schrijf je in!

De cursus is vanaf begin juli beschikbaar


«   »