Introductie in de beoefening van Chöd

Gepubliceerd op 16 mei 2018 om 15:56

Tibetaans boeddhistisch centrum Phuntsok Chö Ling organiseert van vrijdag 1 t/m zondag 3 juni 2018 een introductieweekend in de Dudjom Tersar Tröma Nagmo Chöd in haar tempel aan de Oostkousdijk 17B te Rotterdam.

Tijdens dit weekend zal Lama Jigmé Namgyal les geven in de basisprincipes van deze beoefening. De lessen zijn geschikt voor zowel beginnende als meer gevorderde beoefenaars en dienen tevens als voorbereiding op de verdiepende 10-daagse retraite van 3 t/m 12 augustus 2018.

Chöd betekent letterlijk ‘doorsnijden’ en wordt beoefend als een krachtige methode om het dualistische vastklampen van de geest, de oorzaak van het lijden, te doorsnijden. Een oefening in het loslaten van het ego en het opheffen van obstakels om zo de ware natuur van de geest te leren herkennen. Bij de beoefening wordt gebruik gemaakt van traditionele Chöd instrumenten.

Lama Jigmé Namgyal is geboren in de Golog regio in oostelijk Tibet en bestudeerde al vanaf jonge leeftijd het boeddhisme. Zijn belangrijkste leraar was Khenpo Jigmé Phuntsok, bij wie hij studeerde aan de universiteit van Larung Gar. In de overdrachtslijn van Tröma Nagmo Chöd meesters welke begint bij de grote leraar Dudjom Lingpa, is Lama Jigmé Namgyal de vierde leraar. Een korte, ononderbroken lijn waardoor de lessen van deze lama rechtstreeks uit een authentieke bron komen.

Zie hier voor meer informatie . Aanmelden is mogelijk tot 20 mei 2018, dus wees snel!


«   »