Chroom om snoep en suikerrijke dranken te weerstaan

Gepubliceerd op 25 april 2018 om 13:42

Chroom is een essentieel oligo-element voor het suiker- en vetmetabolisme van iedere mens. Dit spore-element zat vroeger in onze dagelijkse basisvoeding. Door het overaanbod van geraffineerde producten is chroom bijna volledig uit de voedselketen verdwenen.

Daardoor lijden de meeste mensen in onze westerse wereld, zonder dat zelf te weten, aan een ernstig chroomtekort. Chroom is nochtans zeer belangrijk om het bloedglucose niveau normaal te houden. Chroom helpt om de suiker uit de voeding in de juiste hoeveelheden tot in onze cellen te brengen.

Als we teveel suiker eten die niet in lichamelijke energie wordt omgezet, slaat het lichaam dit op onder de vorm van vetcellen. Chroom verhindert de overmatige aanmaak van vetcellen door ons minder suikerrijke voeding te laten eten. Chroom zorgt tevens voor een verhoging van de goede HDL cholesterol, laat de triglyceriden (bloedvetten) dalen, en zorgt er op deze wijze voor dat er minder vetplaatjes worden vastgezet in de bloedvaten. Chroom zorgt tenslotte voor een verhoging van het metabolisme (stofwisseling). Het lichaam verbrandt daardoor meer calorieën dan het normaal verbruikt onder dezelfde omstandigheden.

 

Tekst is afkomstig van www.abcgezondheid.nl


«   »