Lentemoeheid

Gepubliceerd op 21 maart 2018 om 16:57

Mensen die een regelmatig leven leiden bereiden zich voor op de zomertijd. Ze gaan in de nacht die de zomertijd vooraf gaat 1 uur vroeger slapen en houden zich aan die vaste slaaptijd.


In grote leefgemeenschappen, zoals het leger en kloosters, zou bijna niemand enige hinder ondervinden van de omschakeling naar het zomeruur. Deze groepen mensen leven echter volgens strenge dagindelingen.

De reden waarom veel mensen last hebben van de invoering van de zomertijd heeft o.a. te maken met het feit dat 90% van de volwassen mannen en vrouwen verplicht is om 'flexibel', dus op een onregelmatige basis, te leven. Flexibiliteit heeft misschien wel economische voordelen, maar het immuunsysteem van ieder mens betaalt er een prijs voor.

Een dagelijkse 'lichtwandeling' van zo’n dertig minuten biedt hulp. Vermoeide mensen hebben na de wintermaanden vaak een tekort aan vitamine D. In de wintermaanden is een Vitamine D-supplement daarom raadzaam. Hetzelfde kan gezegd worden van degelijke multivitamine preparaten die in iedere apotheek of natuurvoedingswinkel te koop worden aangeboden.

Bron: ABC Gezondheid

 


«   »