Dag voor de Filosofie

Gepubliceerd op 14 maart 2018 om 10:20

Geïnteresseerd in alternatieve feiten, Ubuntu, klimaatverandering, straatpolitiek, Chinese perspectieven op moderniteit, dierethiek, filosofie in de stad Utrecht, en nog veel meer… zet dan 21 april 2018 in je agenda!


Het Departement Filosofie en Religiewetenschappen van de Universiteit Utrecht presenteert dan haar eerste Utrechtse Dag van de Filosofie. Met debatten, lezingen, interviews en een heuse filosofische stadswandeling! Er is een gevarieerd programma samengesteld. De dag wordt afgetrapt door Dorothea Gädeke (Goethe Universität). Zij stelt de vraag naar de waarde van Ubuntu-filosofie in het Europese migratiedebat. Na deze (enige Engelstalige) lezing neemt Annemarie Kalis (Universiteit Utrecht) het stokje over. Zij zal het hebben over zelfcontrole, en hoe we dit aan de hand van filosofische inzichten kunnen verbeteren.

Na de lunch is er een parallel-programma met interviews, lezingen en een filosofische stadswandeling. Zo is er op elk moment wat te kiezen. Het zal gaan over kunst, straatpolitiek, dierethiek, moderniteit en meer. En er zijn debatten over democratie, klimaatverandering en alternatieve feiten. Sprekers zijn o.m. Marc Davidson, Nanda Oudejans, Appy Sluijs, Femke Kaulingfreks en Fleur Jongepier. Voor wie deze dag ook even naar buiten wil en Utrecht eens door andere ogen wil bekijken is er de mogelijkheid mee te lopen in een van de twee filosofische stadswandelingen met filosoof Paul Ziche.

De hele dag is er volop ruimte voor verdieping en interactie met het publiek. Ze sluiten de dag ontspannen af met cabaretier Johan Fretz, bekend om zijn prikkelende en verbindende perspectieven op de Nederlandse samenleving. Na afloop is er ruimte om na te praten onder het genot van een hapje en een drankje.

Zaterdag 21 april van 10.00 - 18.30 uur in het Academiegebouw, Domplein 29 in Utrecht. Toegangskosten (inclusief koffie/thee/lunch en drankje na afloop) zijn 30 euro (20 euro voor scholieren, UU-studenten en -medewerkers). Meld je hier tijdig aan want er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

 


«   »