Boekenweek 2018

Gepubliceerd op 7 maart 2018 om 15:21

β€˜De natuur, daar horen we bij.’ – Jan Terlouw


Het thema van de 83ste Boekenweek, die van zaterdag 10 t/m zondag 18 maart 2018 plaatsvindt, is Natuur. Griet Op de Beeck heeft het Boekenweekgeschenk Gezien de feiten geschreven, Jan Terlouw het Boekenweekessay 2018 (Natuurlijk).

Boekenweekgeschenk

Gezien de feiten gaat over Olivia, een vrouw voor wie opeens alles anders wordt. Een verhaal over de kracht van spijt hebben, de gretige wil om goed te leven, de warme wurggreep van families, de angst om ruimte in te nemen, de kilte van de wereld zoals we haar kennen en het wapen dat liefde kan zijn, als ze echt is tenminste.

Boekenweekessay

Nog altijd vindt Jan Terlouw Nederland een van de mooiste landen van de wereld. Het groen, het water, de dijken, de jagende wolken, de wisseling der seizoenen, het fascineert hem mateloos. Maar hij is ook bezorgd, want de natuur is in gevaar. De klimaatverandering is een feit. Het is niet te laat, maar het is wel de hoogste tijd voor drastische maatregelen. Natuurlijk is een ode aan de natuur en vurig pleidooi om de aarde in betere staat achter te laten voor volgende generaties.

Het Boekenweekgeschenk ontvang je vanaf 10 maart gratis bij besteding van € 12,50 aan Nederlandse boeken in de boekwinkel, het Boekenweekessay is voor € 3,50 aan te schaffen.

Gratis reizen met de trein

NS is hoofdsponsor van de Boekenweek. Op zondag 18 maart kun je daarom gratis reizen met de trein op vertoon van het Boekenweekgeschenk. Geschenkauteur Griet Op de Beeck ontmoet op deze dag lezers in de trein.


«   »