Pinda-allergie overwonnen??

Gepubliceerd op 30 januari 2018 om 18:35

Recent onderzoek, uitgevoerd door gerenommeerde universiteiten, toont aan dat pinda-allergie voorkomen kan worden. Maar of dat echt zo is?

Volgens het onderzoek kan de allergie voorkomen worden door zo vroeg mogelijk te beginnen met het geven van pinda aan zuigelingen. Voorheen was het advies om heel voorzichtig te zijn met het geven van hoog-allergene voeding aan baby's, met de nieuwe inzichten worden moeders gestimuleerd om tijdens de borstvoeding al zo veel mogelijk verschillende allergenen te eten, mits ze er zelf niet allergisch voor zijn natuurlijk.

Volgens onderzoek zou je al op 4 maanden mogen starten met het voorzichtig geven van kleine beetjes pinda en kippenei. Door de ontwikkeling bij het kind zou je zo de allergie kunnen voorkomen. Dokter M. Stadermann geeft als reactie: "elke maand dat je eerder start met het geven van pinda en ei maakt de kans significant kleiner tot het ontwikkelen van een allergie".

Van 1 t/m 4 februari kun je een bezoekje brengen aan de allergiebeurs in Utrecht. Bij de stand van het allergieplatform kun je je volledig laten informeren over hoe deze onderzoeken nu daadwerkelijk tot stand gekomen zijn. Ondertussen zijn wij wel benieuwd welke baby's aan deze test hebben mee gewerkt... 


 »